DIT IS OOGZORG.

Een vakkundige, grondige oogscreening is de basis voor een bril met glazen op maat. Dit is iets waar wij graag de tijd voor nemen, onze oogscreening duurt zo'n 40 minuten. Het is daarom handig om van te voren een afspraak te maken.

BIJ OPTIEK LEMMER BESTAAT DE OOGSCREENING UIT DE VOLGENDE STAPPEN.

1. Voormeting

Uw scherpte en uw nachtzicht worden gemeten met een Essilor WAVE ANALYZER 700+. Deze meting geeft ons een gedetailleerd visueel profiel waarmee wij uw glazen nog verder kunnen personaliseren. De voormeting laat oogspecifieke foutjes zien waar ongeveer 20% van onze klanten extra baat bij hebben voor verdere personalisering. De mogelijke oogspecifieke foutjes kunnen in het voorzijde van uw brilglas gecorrigeerd worden.

2. Oogdrukmeting

Elk oog heeft een bepaalde spanning wat de oogdruk wordt genoemd. Een te hoge oogdruk is niet iets wat u zelf kan voelen. Als uw ogen een te hoge oogdruk hebben, dan kan er schade optreden aan de oogzenuw. Dit kan vooral na het veertigste levensjaar leiden tot glaucoom. Dit constateren wij het liefst zo vroeg mogelijk.

Heeft u last van verhoogde oogdruk?

Neem dan contact op met uw oogarts.

3. Oogmeting

Op basis van de voormeting gaan wij in deze stap zeer nauwkeurig de sterkte van uw ogen bepalen. Alleen op deze manier kunnen wij uw glazen met de uiterste precisie laten slijpen.

4. Optometrische gezondheidscheck

Alles in focus is belangrijk, maar wij kijken verder dan dat. Uw ooggezondheid is net zo belangrijk. Tijdens deze gezondheidscheck kijkt onze

optometrist hoe gezond uw ogen zijn. 

5. Kijkanalyse

Aan de hand van een gesprek met een aantal vragen analyseren wij hoe u uw ogen gebruikt en in welke omstandigheden. Op deze manier kunnen wij u de beste zichtoplossing bieden.

6. Persoonlijk advies

Onze opticien geeft samen met de optometrist een uitgebreid en persoonlijk advies voor uw ogen. Daarmee worden uw glazen met precisie geslepen. Voor uw ooggezondheid hebben wij ook korte lijnen met oogartsen in de buurt. Mocht een doorverwijzing nodig zijn dan kunnen wij dit snel regelen.

© 2014-2021 OPTIEK LEMMER